PAINTBALL

Pravila igre
  1. Varnost na prvem mestu – Nastavi svoj marker varno in med igro ne spreminjaj njegovih nastavitev. Pri nošenju markerjev na in iz poligona morajo biti le-ti obrnjeni v varno smer. Kadar se marker nahaja izven poligona, mora biti le-ta ustrezno zaskočen, da ne pride do nehotenega sproženja. Cevni čep mora biti porinjen v cev puške, da onemogoči slučajno izpadanje kroglic.

  2. Vedno nosi masko na obrazu – Obvezna je uporaba zaščitne maske, katere se med igro ne sme vzeti iz obraza. Pravila varnosti v paintballu so zelo stroga – nenošenje maske na obrazu se razume kot resno kršenje pravila in se kaznuje z izključitvojo iz igre in takojšnjo odstranitev (izključitev) s paintball poligona. Nošenje maske je zelo pomembno, saj lahko pri polnem naletu krolic pride do poškodb oči. Če vidiš koga, da je izgubil zaščitno masko na poligonu, ne streljaj. Dvigni roke v zrak in vzklikni „zadet sem“, tako da bodo drugi igralci opozorjeni.

  3.  Bodi vljuden do soigralcev – Vedno spoštuj svoje soigralce in nasprotnika. Brez fizičnega kontakta, prerivanja in porivanja ipd. Ne streljaj kroglic samo za zabavo. Samo en strel je dovolj za izločitev igralca. Nesmiselno streljanje igralca večkratno lahko povzroči, da začetnika odvrnete od igre.

  4. Paintball je timski šport – Ne obnašaj se tako kot da si glavni na poligonu; daj tudi drugim priložnost, da se izkažejo v igri. S solidnim timskim delom ti bo uspelo osvojiti več iger kot pa dati ves fokus na induvidualno slavo.

  5. Pazi kaj in kam streljaš – Nikoli ne streljaj na slepo. Če ne vidiš kaj streljaš, ne ustreli. Po nesreči lahko zadaneš sodnika ali kakšno gozdno žival.

  6. Nikoli se streljaj preblizu – Markirna kroglica lahko poškoduje, če je ustreljena preblizu, tudi z vso zaščitno opremo! Dovoli nasprotniku, da se preda, tudi če imaš priložnost, da ga ustreliš v razdalji manj kot 7 metrov. Če se nasprotnik noče predati, potem meri v nasprotnikov čevelj, zaščitno opremo ali v območje trupa, ki je podloženo.

  7. Ne goljufaj – Ko si zadet, si zadet. Ne briši barve in ne nadaljuj tekme, to je goljufija. Streli četrtine velikosti ali več na vsem kar nosiš (oprema, maska, marker itd.) šteje. Če nisi prepričan ali si zadet, daj signal sodniku in zavpij: Kontrola barve.

  8. Pojdi ven iz poligona takoj, ko si zadet – Dvigni roke in marker v zrak tako, da bodo ostali vedeli, da si zadet. Čim hitreje pojdi do varne cone, da se izogneš drugim strelom. Nikoli ne streljaj po tem, ko si že bil zadet.

  9. Spoštuj sodnika – Sodnik ima vedno zadnjo besedo. Daj signal sodniku, če pride do kakšnega nesporazuma med igro. Sodnik te lahko izloči iz igre, če meni, da si prekršil katerokoli pravilo na poligonu.

  10. Bodi pravičen športnik – vemo, da je to tekmovalna igra in vsi bi radi zmagali. Ne bodi preveč agresiven, tako lahko stakneš kakšno neželeno poškodbo. Čestitaj zmagovalcu s tem da mu rečeš „dobra igra“ tudi, če si žalosten, da si izgubil.
Share This